Güneş Enerjisi Panel Temizliği

    Güneş Enerjisi Paneli Kirlenme Nedenleri

    1. Taşıma su ile yapılan yanlış temizlik neticesinde oluşan kireç izleri.
    2. Ağaçlardan gelen reçine ve organik salgılar.
    3. Endüstriyel hava kirliliği neticesi oluşan is ve müessese.
    4. Isıtma, soğutma ve abu havalandırma neticesi oluşan is ve müessese.
    5. Stabilize yollardan ve demiryollarından gelen toz ve egzoz gazları.
    6. Kuş ve haşere pislikleri.
    7. Hayvan çiftlikleri, deniz gibi alanlara yakın olan santrallerdeki tuz ve amonyak izleri.
    8. Uygun olmayan ekipman ve personel ile yapılan yanlış uygulamalar neticesinde oluşan kırılmalar, mikro çatlaklar ve yanlış kimyevi neticesi oluşan korozyon   

      Güneş Panelleri Temizlenmezse Ne Olur?

      Temiz olmayan fotovoltaik sistemlerin enerji üretim hücrelerine güneş ışınları daha az ulaşır.Gözle görülür biçimde üretim verimi düşer.

      Temizlenmeyen solar panellerin üzerinde doğal olarak toz, toprak, is, hayvan pislikleri, yaprak ve su lekeleri birikir. Güneş paneli camlarında kir katmanları oluşur. Temizlenmeyen camlara güneş değdikçe katmanlar dahada sertleşir. Fotovoltaik sistemler temizlenmeyince ömrü kısalır.

      Güneş Panelleri Temizliği için Kullanılacak Su : TEMİZLİK İÇİN UYGUN OLAN!

       

      Güneş panelleri temizliği için kullanılacak Deiyonize Saf su “0″ μs (Mikrosimens) değerinde olmalıdır veya buna yakın bir değerde olmalıdır.

      • Güneş paneli temizlğinde en enömli dikkat edilecek konu suyun iletkenliği; elektrik geçirimidir. Buda μs (Mikrosimens) ile ölçülür. Panel üreticileri tarafından önerilen, temizlikte kullanılması gereken sudur! 
      • Fiziki özelliklerinden dolayı yüksek ıslatımlık ve çözüm gücüne sahiptir. Yüzeyde bulunan partiküllere bağlanır, bu kirler su ile birlikte akar gider. Kuş pisliği v.b. gibi ağır kirlenmeleri bile rahatlıkla çözer. Temizlik sonrası ayrı bir çekme ya da kurulama işlemine gerek bırakmaz.
      • Doğrudan güneş ışığında bile lekesiz ve izsiz kurur.

      Su ön arıtma sistemleri suyu mixbett reçinesinden geçirerek deiyonize eder, mineraller (calsiyum ve magnesyum vb) reçine kabında kalır. Giren  su kalitesine göre mixbett reçinenin ömrü değişir. Ancak ön arıtma sistemi ile önceden depolanmış su kullanıldığında, reçine ömrü 100 kat artabilir. Kuyu suyu da anında deiyonize edilebilir.

                  [email protected] Proton Şirketler Grubu | Tüm Hakları Saklıdır.

                  Web tasarım : Weebim